Svi službenici Pošte u Čačku su jutros u 7 časova započeli štrajk, zahtevajući povećanje plata i smenjivanje uprave.

Štrajkovaće uz poštovanje minimuma procesa rada, po skraćenom radnom vremenu od 10 do 17 časova.

Nekoliko stotina zaposlenih je jutros protestovalo isped Pošte u centru Čačaka gde je generalni sekretar Sindikata Pošte Srbije Branko Kalajanović rekao da su problemi u Pošti počeli kada je PUPS preuzeo upravljanje Poštom Srbije.

„Naše zarade su 21 odsto manje u odnosu na republički prosek. Prosečna zarada je 42.000 dinara, ali to nije realno, jer menadžment ima velike plate. Došli smo u situaciju da više nemamo ni dovoljno radnika, nemamo ni pristojne zarade“, rekao je Kalajanović.

Dodao je da je ocena svih sindikata Pošte da ih je premijerka Ana Brnabić „prevarila“ tokom pregovora.

„Nažalost, od početnog oduševljenja da nas premijer primi, doživeli smo da treći sastanak nikada nije održan, i da nikada nije došlo do povećanja zarada. Na najgrublji način smo prevareni od premijerke Ane Brnabić. U toj prevari je učestvovala i (direktorka Pošte) Mira Petrović“, rekao je Kalajanović.

U čačanskoj Pošti zaposleno je oko 350 radnika.


IZVORMedia Portal
PODELI
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi komentari na sajtu su odraz ličnog stava komentatora i ne mogu se dovesti u vezu sa portalom.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here