11 najboljih web sajtova sa slikama za kreativne ljude

11 najboljih web sajtova sa slikama za kreativne ljude

Grafički dizajneri, kreativci, kompanije i blogeri proizvode sadržaj koji prati dizajn za postavljanje na digitalne medije ili kao priprema za štampane medije. Poslednjih godina potražnja za slikama raste, web sajtovi sa bazom slika su ključni element za svakog dizajnera. Predstavljamo vam najbolje 11 besplatnih i premium web stranica na kojima možete da pronađete fotografiju koju tražite.

Najbolji web sajtovi sa besplatnim bazama slika

Unsplash

Unsplash je besplatni web sajt za visokokvalitetne slike koje mogu biti korištene za sve vrste dizajna. Unsplash poseduje ogromnu bazu sa visokokvalitetnim slikama, 3D slikama, ilustracijama koje možete filtrirati prema različitim temama i ključnim rečima da biste pronašli najbolju fotografiju za vašu ideju. Još jedan sjajan faktor za Unsplash je to što dodaje 10 novih fotografija svakih 10 dana povećavajući njihovu biblioteku.

Pixels

Pixels je takođe jedan od omiljenih besplatnih izvora slika za postere grafičkog dizajna ili blog postove. Potpuno ga preporučujemo svima jer nudi ogromnu biblioteku besplatnih visokokvalitetnih fotografija i video zapisa koje možete koristiti u svojim projektima. Web sajt takođe poseduje prostu funkciju pretraživanja slika savršenih za kreativce.

StockSnap.io

StockSnap.io je takođe odličan web sajt za besplatne slike sa visokokvalitetnim sadržajem koja vam nudi ogromnu bazu slika. StockSnap.io se zaista preporučuje dizajnerima ili ljudima koji traže fotografije koje su više fokusirane na dizajn, pa ako se bavite dizajnom, pogledajte šta ima na StockSnap.io.

Burst

Burst je odličan web sajt za pronalaženje besplatnih visokokvalitetnih slika u vlasništvu Shopifi-a. Burst je fokusiran na preduzetnike i vlasnike e-prodavnica koji vam nudi moderan i čist dizajn kako biste lakše pronašli kvatitetne “poslovne” slike. Sa njihovim filterom za pretragu lako možete pronaći fotografije vezano za određenu nišu e-prodavnice kao što su joga, proizvodi ili odeća.

Pixabay

Pixabay je vrhunska baza sa preko 2.4 miliona primeraka slika, videa, ilustracija zvukova i drugih elemenata. Namenjena je gotovo svima, bilo da vam je potrebna slika za vaš blog post ili promociju vašeg malog biznisa, ovde možete naći potrebni materijal. Pošto ovde možete naći više od slika, često je Pixabay omiljena destinacija kada ste u potrazi za kreativnim sadržajem. 

Canva

Svi već znaju Canvu i njihov alat za jednostavno besplatno kreiranje grafičkih rešenja. Canva poseduje dobar blog o dizajnu, takođe ima odličanu besplatnu bazu sa slikama visokog kvaliteta koje možete da koristite u svojim projektima. Ako koristite njihov alat za grafički dizajn, možete direktno da uvezete slike iz njihove baze što dodatno uproštava ali i pomaže jedan kreativni proces. 

The British Library

Ako tražite neku vintage fotografiju, ilustracije, mape, reklame ili botaničke crteže besplatno, najbolji web sajt je The British Library koja vam nudi milion slika potpuno besplatnih kao najbolji izvor za vintage estetiku.

Adobe Stock

Adobe Stock ima premium pretplatu koja vam nudi ogromnu biblioteku visokokvalitetnih slika ali se nećemo fokusirati na nju u ovom momentu. Adobe Stock takođe ima ogromnu besplatnu biblioteku slika koju možete koristiti da pronađete slike dobrog kvaliteta za svoje dizajnerske projekte. Koristite njihov napredni filter za pretragu kako bi vam olakšao da pronađete najbolju sliku za svoj dizajn ili projekat.

Najbolji web sajtovi sa premium bazama slika

Shutterstock

Shutterstock je jedna od najpoznatijih web stranica za slike i odlična je opcija za dobijanje visokokvalitetnih slika, ilustracija, vektora ili klipova savršenih za vaše dizajnerske projekte. Takođe ima i veb lokaciju sa kojom se lako krećete olakšavajući pronalaženje sredstava koja su vam potrebna. Jedina negativna strana Shutterstock-a je cena, jer za neke može biti izuzetno skupa. Za utehu vam nudi 30-dnevnu besplatnu probnu verziju sa 10 besplatnih slika.

iStockPhoto

iStockPhoto ima veliko iskustvo u ponudi vrhunskih Stock slika preko svoje web stranice, jer je prvobitno pokrenuta 1999. godine, a od njihovog osnivanja, bila je jedna od najrelevantnijih web stranica za jedinstvene slike, grafiku, video i audio. Zahvaljujući naprednom filteru za pretragu možete brzo da pronađete sliku koju tražite, ali sve ove karakteristike i vrhunske fotografije imaju visoku cenu.

Getti Images

Ako tražite vrhunske fotografije, video zapise, ilustracije i vektore. Getti Images je najbolji izvor stock slika i zahvaljujući svojim naprednim filterima za pretragu olakšava pronalaženje fotografije koja vam je potrebna za vaš projekat. Izuzetno je skup, poseduje sistem plaćanja po slici dok ne nudi besplatnu probnu verziju kao druge veb stranice.

Adobe Stock

Adobe Stock je najbolja web stranica za grafičke dizajnere i web dizajnere da pronađu visokokvalitetne slike, fotografije, ilustracije, vektore, ali i audio. Adobe Stock ima odličan filter za pretragu koji olakšava pronalaženje fotografije koju tražite a savršeno je integrisan sa Creative Cloud-om što ga čini odličnim izborom za dizajnere. Još jedna prednost Adobe Stock-a je što vam nudi 30-dnevnu probnu verziju sa 10 besplatnih slika koje možete da koristite u svojim projektima.

Zaključak

Nadamo se da će vam ovaj tekst biti koristan. Da ćete biti inspirisani najboljim web stranicama i da ćete pronaći slike, video zapise, ilustracije i grafike koje su vam potrebne za proizvodnju vašeg kreativnog sadržaja.

ŽELITE DA NARUČITE

NAŠE USLUGE?

SPREMITE SE DA BUDETE ODUŠEVLJENI

ŽELITE DA NARUČITE

NAŠE USLUGE?

SPREMITE SE DA BUDETE ODUŠEVLJENI

Scroll to Top