VUKOVAR Priveden mladić zbog “vešanja Srba”


Vukovarsko-sremska policija saopštila je jutros da je privela 19-godišnjaka iz Vukovara zbog sumnje da je u tom gradu postavio nekoliko nalepnica na kojima je na engleskom napisano “Srpsko porodično stablo” sa slikom stabla na kojem vise ljudi.

U saopštenju se navodi da se sumnja da je u noći s četvrtka na petak na nadstrešnici autobuske stanice na Trpinjskoj cesti u Vukovaru postavio nekoliko nalepnica neprimerenog sadržaja.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja znaće se sve okolnosti ovog događaja, navela je policija.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić sinoć je oštro kritikovao lepljenje antisrpskih poruka u Vukovaru.

“Ovo nije Hrvatska. Ovaj bahati primitivizam u svojoj suštini je izraz kukavičluka i svega što nema nikakve veze sa Hrvatskom i domoljubljem. Pogotovo nema nikakve veze sa Vukovarom i Vukovarcima”, napisao je Orepić na svom Fejbuku.

On je dodao da je “krajnje vreme da se svi zajedno suprotstave ovom ljudskom jadu”.

“Svima onima koji tolerišu ovakve ispade u svojoj životnoj sredini poručio bih da štite one koji Hrvatskoj čine veće zlo od svojevremenih četničkih hordi”, napisao je ministar.

Slučaj su osudili i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kao i predstavnici srpske zajednice u tom gradu.

 


IZVORAlo
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]