Nove rasprave: Uporedni test Samsung Galaxyja S8+ i iPhone 7 Plus

0

Bespredmetne rasprave o tome koji je pametni telefon najbolji na svetu poprimile su nove razmere nakon objave rezultata uporednog testiranja koje je sproveo Geekbench.

Pojavili su se rezultati testiranja Samsung Galaxy S8+ modela, koji će svetsku premijeru dočekati 29. marta.

Ne treba naročito napominjati da se odmah nakon rezultata na brojnim specijalizovanim portalima i forumima rasplamsala žestoka rasprava, jer nova Samsungova perjanica nije najbolja (najbrža) na testovima, iako su mnogi to očekivali.

Naravno, Geekbench se fokusira na brzinu procesora, što je izuzetno bitna stavka, ali svakako nije jedina, možda čak ni presudna u izboru najboljeg uređaja ili uređaja koji ljudi planiraju da kupe. Ovi rezultati, dakle, nikako ne predstavljaju sugestiju da je Samsung Galaxy S8+ gori telefon od Appleovog iPhone 7 Plus modela ili obrnuto.

Na takozvanom “single-core” testiranju iPhone 7 Plus je uverljivo najbolji, s rezultatom od 3473 boda, dok se Galaxy S8+ nalazi na drugoj poziciji da ukupno 1929 bodova.

Međutim, u “multi-core” testiranju Galaxy S8+ je bolji od iPhonea 7 Plus, jer je Samsungov novi telefon ostvario 6084 boda dok je Appleov pametni telefon dosegnuo 5664 bodova.

Ipak, Samsungov flegšip ni tu nije prvi, jer je najbolji u ovoj kategoriji Huawei Mate 9, čiji je rezultat 6112 bodova.

Sve ovo, iako su rezultati objavljeni 2. marta, treba ipak uzeti s malom rezervom, jer nikako nije nemoguće da Samsung popravi celu priču.

Ukoliko vas zanimaju detalji testiranja i rezultata Samsung Galaxy S8+ modela, pogledajte ih ovde.


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here