Poginuli majka i sin! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)


Tragično nastradala Leposava Pešić (81) i njen gluvonemi sin Jovan (57) iz zaseoka Drmanići u Adranima.

Prema nezvaničnim informacijama, na njih je dok su na neobeleženom mestu pešice prelazili prugu naletela dizel lokomotiva koja se kretala iz pravca Kraljeva. Od siline udarca i zadobijenih povreda majka i sin na mestu su preminuli.

– Njihova porodična kuća je od mesta nesreće udaljena najviše 300 metara. Niko nije video šta se tačno dogodilo, ali jasno se čulo da je mašinovođa „dizelke“ sirenom signalizirao da nailazi. Potom se začuo snažan pisak kočnica – pričaju meštani zaseoka Drmanići u Adranima.

– Jovan je bio od rođenja gluvonem i sirenu nikako nije mogao da čuje. Možda nisu ni primetili lokomotivu,možda je Jovan zastao na pruzi a majka se vratila po njega, ko to zna, a i šta sada vredi…

Prema priči komšija, posle smrti oca Rodoljuba tragično nastradali Jovan i majka Leposava živeli su sami u porodičnoj kući u Adranima, dok su zimu provodili u stanu u Kraljevu. Ove zime započeli su i renoviranje seoske kuće u čemu im je pomagala Jovanova sestra Ljiljana koja živi u Gornjem Milanovcu.

– Najverovatnije su i ovog kobnog dana došli do obiđu kuću i smrt ih je zadesila dok su prelazili, ili su ipak išli prugom. Dobri su to ljudi, skromni i pošteni. Životarili su nekako od penzije pokojnog oca. I pre desetak godina zadesila ih je tragedija kada je Jovanov mlađi brat izvršio samoubistvo – u neverici dodaju komšije tragično nastradalih Pešića.

Na mesto udesa ubrzo su stigli i predstavnici Železnice, a uviđaj su, u prisustvu nadležnog tužioca, obavili pripadnici kraljevačke policije posle čije će istrage biti poznato i više okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila.

APEL

– Duž ove prometne pružne deonice u Adranima svakodnevno u školu idu deca iz našeg sela i često se dešava da prugu prelaze na neobeleženim mestima. Apelujemo na sve roditelje da svojim mališanima zabrane da se kreću prugom i da je prelaze samo tamo gde je to predviđeno – poručuju meštani.


IZVORNovosti
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]