Akcija MUP-a – zaplenjeno 60 kilograma marihuane, uhapšeno devet osoba


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u tri odvojene akcije, zaplenili su više od 60 kilograma marihuane spremne za prodaju, oko 400 grama amfetamina, kokain, opremu za pakovanje i prenos opojnih droga, dva pištolja sa municijom, dva automobila koja su služila za transport narkotika i uhapsili devet osoba. Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na oko 62 miliona dinara, saopštio je MUP.

U prvoj akciji uhapšena je petočlana grupa sa područja Albanije i Srbije, za koju se sumnja da je u dužem periodu organizovala transport opojnih droga iz Albanije za beogradsko tržište.

Nakon prebacivanja opojne droge preko granice i njenog transporta u Beograd, na mestu kupoprodaje uhapšeni su organizatori transporta, albanski državljani P. B. (1973) i E. H. (1980), u društvu sa kupcima iz Srbije, B. S. (1980) iz Beograda i J. J. (1991) iz Lipljana, dok je vozač A. D. (1974), takođe iz Albanije, uhapšen sa transportom marihuane.

Tom prilikom, policija je u automobilu “škoda oktavia” registarskih oznaka sa područja Hrvatske, pronašla 60 paketića sa 58.842,87 grama marihuane, dok je u stanu na Zvezdari u kome neprijavljeno boravi B. S. pronašla dva pištolja sa municijom, više kesa i tegli sa 457,34 grama marihuane, 378,51 gram amfetamina, 2,78 grama kokaina, dve elektronske vagice sa tragovima opojnih droga i pribor za pakovanje narkotika. Takođe, kod J. J. je nađen paketić sa 0,78 grama amfetamina.

Policija je u drugoj akciji uhapsila Beograđanina M. Đ. (1990), osumnjičenog za prodaju opojnih droga i F. G. (1994) iz Trstenika, koji se tereti da je drogu kupio od M. Đ.

U stanu na Zvezdari, u kome M. Đ. neprijavljeno boravi, policija je pronašla više kesa sa 998,92 grama marihuane, paketiće sa 6,35 grama kokaina i elektronsku vagicu sa tragovima opojnih droga, a kod F. G. paketić sa 0,64 grama marihuane.

Beograđani A. B. (1990) i M. L. (1991) uhapšeni su u trećoj akciji, kada je policija u stanu na Paliluli pronašla kesu sa 30,81 gram amfetamina i dve elektronske vagice sa tragovima droge.

Svi osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.


IZVORRTS
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]