Udahni duboko – TOČ na Eco Fair

0

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Na štandu grada Čačka organizovana je prezentacija iz oblasti zaštite životne sredine na međunarodnom sajmu zaštite životne sredine „Ecofair“. Turistička organizacija Čačka učestvovala je u programu čijom agendom je predviđena promocija predela izuzetnih odlika Ovčarsko-kablarske klisure.

Prirodne vrednosti predela izuzetnih odlika predstavili su prezentacijom na štandu grada Čačka. U prezentaciji je predstavljena flora i fauna Ovčarsko-kablarske klisure, kao i reljef, hidrografske odlike i aktivnosti upravljača.

I JKP „Komunalac“ na sajmu

Na 14. Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa „Ecofair 2017“, Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ Čačak uzelo je učešće na štandu Grada Čačka i predstavilo projekat „Reciklažni plato“, čija će izgradnja i postavljanje početi u narednim danima, na više lokacija u prigradskim i seoskim sredinama.

15

Postavljanjem i privođenjem nameni, Reciklažni platoi će uticati na eliminisanje mogućnosti nastajanja divljih deponija, na podizanje svesti sugrađana o očuvanju životne sredine, a sve putem primarne selekcije koja kreće iz doma svakog pojedinca, a nastavlja se dolaskom i deponovanjem smeća na RECIKLAŽNOM PLATOU.

Projekat je predstavio Nenad Vukosavljević, master ekonomista koji je zaposlen u JKP „Komunalac“ Čačak. On je na slikovit način i uz više konkretnih primera i brojčanih analiza dočarao sam koncept, suštinu i način funkcionisanja platoa, uz korišćenje 3D modela prikaza svih elemenata koji čine ovaj poduhvat.


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here