Telo Ivanovića dopremljeno u prostorije stranke, okupljeni građani u suzama

0

Direkcija Kosovske policije u Prištini ponudila 10.000 evra za informaciju koja bi dovela do rasvetljavanja ubistva. Na zahtev porodice, lider Građanske inicijative SDP će najverovatnije biti sahranjen u Beogradu, u sredu ili četvrtak.

NIŠLIJE PALjENjEM SVEĆA ODALE POČAST OLIVERU IVANOVIĆU

Paljenjem sveća u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene nekoliko desetina građana odalo je večeras počast Oliveru Ivanoviću koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Građani, među kojima su bili i lideri opozicionih partija u Nišu, okupili su se nakon poziva na društvenim mrežama, u kome je, između ostalog, pisalo “da svetlo bude jače od mraka”.

Nišlijka Spomenka Filipović koja je uz jecaje zapalila sveću istakla je da je sigurna da se radi o “političkom ubistvu”.

Jovica Rajković iz okoline Lipljana rekao je da su on i svi ostali njegovi prijatelji i rođaci na Kosovu jako teško podneli vest o smrti Olivera Ivanovića.

“Nema ko na Kosovu ne voli Olivera. On ni jednog momenta nije radio protiv interesa naroda”, rekao je Rajković.

Prema njegovim rečima, ljudi na Kosovu su veoma uznemireni i zabrinuti posle Ivanovićevog ubistva.

“Kada mogu političara da ubiju, šta smo mi ostali – obični glineni golubovi”, rekao je Rajković.

On je kazao da zamera državi zbog čega nije nešto preduzela i zaštitila Ivanovića, jer su mu nekoliko puta do sada palili automobil i pretili.

Jedan od Nišlija koji večeras odao poštu ubijenom Oliveru Ivanoviću kazao je da je na žalost, Ivanović svoju borbu za ljude na Kosovu platio glavom.

On je kazao da je Ivanović za njega “novi Car Lazar”.

Novosti Online/Agencije


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here