Vučić: Očekujemo velike pritiske

0

,,Pred nama je težak period, očekujem velike pritiske, ostaje da vidimo šta je to što će Srbiji da ponude”, izjavio je juče Aleksandar Vučić.

To je izjavio predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinara o najavi promene formata izveštavanja o Kosovu u Ujedinjenim nacijama.

Vučić je naznačio da Srbiji predstoje situacije koje su mnogo teže.

„Siguran sam da ćemo donositi odluke koje će biti najbolje za budućnost naše zemlje ali i da ćemo istovremeno umeti da zaštitimo današnje vitalne nacionalne interese. Da budemo mnogo srećniji, to svakako nećemo“, rekao je.

Komentarišući inicijativu Londona da se ukine redovno izveštavanje o Kosovu, Vučić je rekao da to nije novo.

„Pokušavaju to Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali nezavisnost takozvanog Kosova, da učine to već dugo vremena“.

Iz njihovog ugla oni su posao završili, rekao je Vučić.

„Naša pozicija nije laka, nastavićemo da se borimo. Neće to suštinski mnogo da promeni“.

On je izrazio zadovoljstvo zbog izjave Antonija Gutereša.

„Zato što to pokazuje da ne možete istinu, ma koliko pokušavali ma koliko ste pristrasni i ma koliko bili navijački opredeljeni, u značajnom delu međunarodne zajednice ne možete to da sakrijete“ izjavio je Vučić. On je izrazio zahvalnost gospodinu Guterešu, „on je zaslužio da bude Generalni sekretar UN i pokazao je nepristrasnost u svom istupanju. I to je važna vest bila u slučaju Marka Đurića. On je zaista osudio ponašanje kosovske polcije. Mislim da je to bilo veoma važno i da je doprinelo razjašnjenju svega što se tog dana dešavalo u Severnoj Mitrovici“, rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećim susretima sa predsednikom Rusije Putinom i Turske Erdoganom Vučić je rekao da građane uglavnom ne interesuje rezultat sastanaka lidera.

Građane najviše zanima njihov novčanik, rekao je Vučić i kao rezultate saradnje sa Turskom nabrojao novoizgrađene fabrike u Srbiji, najavio gradnju nove i ukazao na značaj izvoza u Tursku. Takođe je naznačio i razgovor o važnim političkim temama poput situacije u regionu.

Kada je reč o susretu sa ruskim predsednikom Putinom, Vučić je izrazio zadovoljstvo što će prisustvovati paradi povodom Dana pobede.

Uz to naznačio ja da će sa ruskim predsednikom razgovarati o bilateralnim odnosima koji se, kako je rekao, dobro razvijaju. Takođe izrazio je očekivanje da će sa Putinom razgovarati i o svim važnim regionalnim temama.

Izvor: Fonet


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here