Veče koje slavi ljubav, poeziju i muziku


Gradska biblioteka i Odbor 55. Disovog proleća organizuju poetsko-muzičko veče „I opet mi duša sve o tebi sanja” povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Alekse Šantića. Program će biti održan u utorak, 8. maja, u 19 časova, u malom dvorištu Gimnazije.

Elegija i seta, ljubav i rodoljublje, čulni zanos i nacionalni ponos, samo su neke od važnih pesničkih tema, koje su duboko obuhvatile ceo unutrašnji svet jednog od najznačajnijih srpskih pesnika, Alekse Šantića.

U programu učestvuju učenici Gimnazije (hor na čelu sa dirigentom Mirjanom Janevskom, instrumentalisti, solisti i recitatori), program vode bibliotekarke Biljana Raičić i Dušica Brković, a u ulozi velikog pesnika Šantića biće glumac Branislav Lečić.

TV LAV plus


Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]