Windows 10 uskoro dobija copy/paste u cloudu

0

Windows Insideri dobili su mogućnost nadogradnje svojih testnih Windows-a 10 na verziju 17666. S njom dolazi nekoliko noviteta, poput tamnog File Explorer-a, ali i jedna dodatna zanimljiva mogućnost za one koji istovremeno rade na više računara ili pak žele da prebace posao sa jednog na drugi računar (primera radi kod kuće i na poslu).

Osim opcije Timeline koja omogućava da se neka aplikacija ili dokument otvori na jednom mestu, a na drugom se nastavi rad na njemu (ako je korisnik na oba računara prijavljen istim Microsoft-ovim nalogom), od sada će se na sličan način, putem oblaka, moći da zinhronizuju i sadržaj clipboarda.

Cloud Clipboard, kako se naziva, aktivira se pritiskom na Win+C (umesto Ctrl+C kao za obično kopiranje). Sadržaj koji se na ovaj način kopira u clipboard biće sinhronizovan putem oblaka pa će ga biti moguće lako zalepiti na nekom drugom računaru povezanom preko Microsoft naloga.

Novi Cloud Clipboard će pamtiti i istoriju kopiranja i lepljenja, a omogućava korisniku i da “zakači” neke sadržaje koji mu često trebaju da budu pri ruci, pa da ih po potrebi lako pronađe i zalepi u dokument.


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here