Narodni poslanici traže od države da reaguju povodom štrajka Adisa Micanovića

0

Prijepoljac Adis Micanović već četvrti dan štrajkuje glađu ispred zgrade Opštine Prijepolje, zbog kako tvrdi, političke odluke da njegov klub ne dobije sredstva iz opštinskog budžeta. Micanovića su u štrajku podržale i odbojkašice od kojih je jedna u drugom stanju, a krenulo je i potpisivanje peticije građana kao znak podrške za njegovu borbu protiv kriminala i korupcije.

Vidno iscrpljen i promrzao nakon tri noći provedene ispred opštinske kuće kaže da se ne oseća dobro, međutim i da neće odustati od svoje borbe.

– I ako sam jako iscrpljen sve ovo što se dešava daje mi snagu da izdžim u svojoj borbi protiv nepravde, kriminala i korupcije. Moje odbojkašice danas će se priključiti štrajku i ako sam ja pokušao da ih odgovorim od te namere jer se radi o deci – kaže vidno iscrpljen Micanović.

Sa njim su hladnu noć na betonu ispred opštine provele i odbojkašice, ne želeći da prekinu gladovanje i ako je trener to od njih zahtevao.

– Nismo rođene kao gubitnice, istrajaćemo u našoj borbi do kraja jer znamo da smo u pravu – u glas poručuju odbojkašice Bambi Voleja.

Adisa je u petak posetio i pružio mu podršku narodni poslanik u Skupštini Srbije Zoran Despotović i potipisao peticiju u znak podrške u borbi protiv kriminala i korupcije. On je pozvao nadležne državne organe da hitno ispitaju ceo slučaj.

U četvrtak tokom popodnevnih časova došlo je i do verbalnog okršaja predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića sa Micanovićem i njegovim odbojkašicama. Tom prilkom Zindović je, navodno, uputio uvrede na njihov račun, što je šampionke navelo da ga zgroženo pozdrave aplauzom.

„Pošto vi niste pozdravili naše sportske uspehe, ni ljudski, a ni novčano, evo mi ćemo Vaše uvrede sportski pozdraviti“, rekla je jedna od njih.

Oglasio se i narodni poslanik iz Novog Pazara Muamer Bačevac koji je zatražio da Ministarstvo sporta, ali i Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno reaguje zbog situacije koja se dešava u opštini Prijepolje, a tiče se štrajka glađu odbojkašica OK Bambi volej i njihovog, kako je naveo, proslavljenog trenera, Adisa Micanovića, zbog kako kažu, nepravilne raspodele novčanih sredstava u oblasti sporta, kao i kako tvrde, kriminalnih radnji koje unižavaju prijepoljski sport.

„Ovo što se dešava Adisu Micanoviću jeste dokaz da je bio u pravu kad je izrekao niz optužbi na račun pojedinih prijepoljskih političara. Izgleda da je pritisak na njega, a i na druge sportske radnike više nego očigledan. Država ne sme to da dozvoli i ja ću kao narodni poslanik skrenuti pažnju nadležnih ministarstava da provere ovu situaciju i postaviti poslaničko pitanje. Jer, ne sme da se vrši bilo kakav vid korupcije, nasilja ili otimačine u bilo kom segmentu društva, pa tako i u sportu“, kaže Bačevac.

PP Media


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here