Kamiondžije započinju protestnu vožnju

0

Srpski prevoznici zbog brojnih poteškoća sa kojima se susreću, održaće sutra u sredu 19. septembra protesnu vožnju u vremenu od 15 do 17 časova. Sva udruženje prevoznika koja se bave međunarodnim transportom kao najvažnije probleme navode, odnos ekonomskog položaja prevoznika, carinu i granične prelaze, cenu goriva, tehničke preglede i licenciranje vozača, ukidanje poreskih olakšica na nabavku osnovnih sredstava na koje već duže vremena ukazuju nadležnima čije su reakcije, kako kažu, spore ili su neblagovremene ili izostaju.

„Naše probleme niko ne čuje, održan je sastanak prošle nedelje u ministarstvu finansija ali ni oni nisu mogli da nam izađu u susret. Ovo je protesna vožnja upozorenja, u Čačku će biti 40 do 50 kamiona, doći će kolone iz Ivanjice, Užica, Kosjerića, Prijepolja, Valjeva, Kruševca i Raške. Najavili smo i generalni štrajk, ako nam niko ne predloži kako nam se može pomoći. Jer je potrebno da opstane međunarodni transport u Srbiji”, rekao je za Glas zapadne Srbije član organizacionog odbora Saša Đorđević.

Mesto okupljanja teretnih vozila je kod Carinske ispostave u Čačku, odakle će krenuti protesna vožnja, a kamioni će se okupiti i u Beogradu i krenuti od Šimanovačke petlje do Batajnice.


OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here