Google limitira eksterni pristup Gmailu i drugim ličnim podacima


Google je odlučio da uvede dodatne mere zaštite, nakon što je kompanija ugasila potrošačku verziju Google+ servisa. Google postepeno implementira izmene u svoje developerske alatke, koje će korisnicima omogućiti da imaju više kontrole nad dozvolama koje se tiču privatnosti njihovih naloga.

Poput dozvola za nedavne Android verzije, korisnici će dobiti zahteve za dozvole pojedinačno, za različite servise. Na primer, moguće je odobriti pristup Drive-u, ali isključiti Gmail ili Calendar dozvole i slično.

Promene će početi da novim korisnicima pristižu tokom oktobra, dok će ih postojeći korisnici dobiti početkom 2019. godine.

Iako Google nije objavio previše detalja, sugeriše se da je ovo reakcija na to što je ranija kompanijina politika omogućavala eksternim trećim stranama da skeniraju Gmsil inbox bez previše objašnjenja korisnicima. Promena bi trebalo da pojasni šta određena aplikacija zaista želi da postigne skeniranjem.


IZVORbenchmark.rs
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]