Snapdragon 675: Podrška za tri kamere, bolji AI i 4+ brzo punjenje


Qualcomm je ozvaničio svoj gejming čipset sa novim CPU jezgrima – Snapdragon 675, kao poboljšanje i dalje svežeg Snapdragon 670 modela.

Najveće ažuriranje je poboljšani procesor sa Kryo 460 jezgrima. Dva jezgra su bazirana na novom Cortex-A76 za performanse i mogu da dostignu do 2GHz, dok je ostalih šest jezgara tu radi efikasnosti i bazirana su na Cortex-A55.

ISP i GPU ostaju isti kao kod Snapdragon 670 čipa (Spectra 250 i Adreno 612).

Novi čipset stiže sa brojnim optimizacijama za gejming, uključujući endžine kao što su Unity, Unreal, Messiah, NeoX. Tu je i podrška za popularne alatke i API-je, uključujući Vulkan, OpenGL 3.2, OpenCL i Snapdragon profajler.

Sektori za kontrolu videa i zvuka su uglavnom isti, sa 4K @30 fps, podrškom za tri kamere do 16MP (ili jedan 25MP senzor). Izmena je kada se slika kreira uz novi višejezgarni AI Engine, koji donosi do 50% ukupna poboljšanja.

Snapdragon 675 podržava Quick Charge 4+ tehnologiju, za sve proizvođače koji su spremni da je implementiraju u svoje uređaje.

Kada je konektivnost u pitanju, tu su podrške za Bluetooth 5, Dual VoLTE, Dual-band Wi-Fi 802.11 ac uz MIMO 2×2, kao i Cat.12 brzine preuzimanaj do 600 Mbps. Platforma je već dostupna proizvođačima i na uređajima se očekuje početkom 2019. godine.


IZVORB92
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]