Todorović: Direktor Doma učenika mora da podnese ostavku


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ocenio je juče da bi direktor Doma učenika srednjih škola u Čačku, Zoran Lekić, trebalo da podnese ostavku zbog objavljivanja fotografija polugolih devojaka na svom Tviter nalogu.

Pre nekoliko dana u dnevnim novinama objavljen je post sa Twitter naloga direktora čačanskog Doma učenika Lekića, na kome su fotografije polugolih devojaka sa lascivnim komentarima.

Lekić je prvo izjavio novinarima da mu je profil „hakovan“, ali je potom rekao da se radi o objavama iz 2017. godine, u vreme dok još nije bio direktor Doma učenika.

Gradonačelnik Todorović je rekao novinarima da, „ako su istiniti navodi koji su plasirani da je na svom Tviter profilu uradio to što mu se pripisuje, ja više nemam dilemu: to je skandal! Neko ko radi u prosvetnoj ustanovi, u Domu učenika srednjih škola, gde borave mladi u razvoju, u pubertetu, neko ko je u sistemu prosvete, otac četvoro dece, za mene je to neshvatljivo i neprihvatljivo“, rekao je Gradonačelnik Čačka.

A ako nije „hakovan“, „ostavka je najmanje što neko treba da učini, u ovom slučaju to je direktor Doma učenika“, rekao je gradonačelnik Todorović.

Predsednik Skupštine Čačka Igor Trifunović izjavio je ranije novinarima da ne vidi ništa sporno u objavama direktora i da „svi imaju različite sklonosti i da bi trebalo da se ceni rad i njegovo dosadašnje zalaganje“.

„Mislim da smo na društvenim mrežama preplavljeni raznoraznim sadržajima i ne znam da li to treba da bude čin da neko podnese ostavku. Mediji i društvene mreže duboko su zadrle u privatan život svih nas i da se pomno prati svaki korak, svaka objava. Stvar je u tumačenju kako neko nešto protumači, svi imamo različite sklonosti, mislim da treba da se ceni rad i zalaganje“, rekao je Trifunović.


Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]