Huawei u društvu veliki, Siri i Alexa dobijaju društvo


Kineska tehnološka kompanija Huawei stvara sopstvenog glasovnog digitalnog asistenta za tržišta izvan Kine, koji će konkurisati već postojećim takvim softverima američkih kompanija, poput Amazonove Alexe ili Appleove Siri.

U Kini Huawei već ima glasovnog digitalnog asistenta pod nazivom Xiaoyi, koji deluje preko pametnog zvučnika AI Cube i pametnih telefona. Ali, taj asistent je namenjen samo kineskom tržištu.

Sada taj tehnološki div radi na proizvodnji digitalnog glasovnog asistenta koji će raditi i izvan Kine.

“Koristimo svog (glasovnog digitalnog asistenta) u Kini, a u budućnosti ćemo ga imati i izvan Kine”, rekao je izvršni direktor Huaweija za potrošačko poslovanje Ričard Ju uza američku televizijsku poslovnu mrežu CNBC.

Trenutno uglavnom koristimo Google pomoćnika i Amazonovu Alexu za AI Cube i pametne telefone. Treba nam neko vreme da izgradimo svoje usluge veštačke inteligencije… kasnije ćemo se proširiti izvan Kine”, dodao je.

Izvršni direktor Huaweija dao je do znanja da će nastaviti da rade s Amazonom i Googleom. Međutim, bilo koji korak izvan Kine mogao bi da ga stavi u konkurentsku poziciju s oba američka tehnološka giganta koji imaju svoje digitalne glasovne asistente, koji su integrisani s različitim hardverima.

Kompanije za proizvodnju potrošačkih tehnologija smatraju glas ključnim načinom za interakciju korisnika s proizvodom, posebno s pametnim internet aparatima. Mnogi zvučnici na tržištu poput Amazonova Echoa ili Huaweiova AI Cubea smatraju se središtem kuće koje je povezano s uređajima koji mogu biti kontrolisani glasom.


IZVORB92
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]