Izmena zaduženja gradskih većnika


Članovi Gradskog veća u Čačku na današnjoj sednici usvojilo su predlog Rešenja o imenovanju direktora JKP „Moravac“ Mrčajevci i uputilo ga Skupštini na razmatranje.

Komisija za sprovođenja konkursa i izbor direktora za to mesto predložila je diplomiranog menadžera iz Čačka, Miodraga Jaćimovića.

Kako je nakon sednice rekao gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, odgovarajući na pitanje novinara o spekulacijama na temu Jaćimovićeve stručne spreme, Veće nije imalo uvid u dokumentaciju, niti je nadležno da ispituje kompetencije kandidata, jer to radi komisija, a konačnu reč će dati odbornici Skupštine grada.

„Mogu samo da izrazim žaljenje što se na konkurs nije prijavio veći broj kandidata“, rekao je Todorović.

Članovi Veća razmatrali su i prispele amandmane, osim ostalog, na predloge programa organizovanja taksi prevoza u narednom petogodišnjem periodu, izmena akcionog plana zapošljavanja, odluke o održavanju čistoće i komunalnom redu.

Na sednici je doneto i rešenje o izmeni zaduženja člana Gradskog veća, Milana Lukića, koji će se na predlog gradonačelnika u ostatku mandata baviti poljoprivrednom i naukom, dok će pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, kao i zamenica gradonačelnika, između ostalog biti zaduženi i za oblast obrazovanja.

Veće je usvojilo i izmenu odluke Inicijativnog odbora za izgradnju spomenika županu Stracimiru u Čačku, koja predviđa da se još dva akademska vajara uključe u rad tog tela.


IZVORMNA / Reflektor
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]