Uhapšen četverac, prodavali robu na crno pa zgrnuli ogroman novac


Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kraljevačka policija uhapsilia je M.M. (1967.), M.S. (1960.), D.K. (1966.) i Đ.Z. (1985.).

Osumnjičeni se terete da su, kao lica sa stvarnim upravljačkim pravima u privrednom društvu „Go&Do“ iz Čačka, po prethodno postignutom dogovoru u decembru 2017. godine na osnovu ugovora o prenosu udela preneli sto odsto osnivačkog kapitala sa jednog lica na drugo.

Oni su osumnjičeni da su zatim, na osnovu tog ugovora, od januara do jula ove godine naručivali robu od većeg broja privrednih društava i prodavali je na „crno“, ne izmirujući obaveze prema dobavljačima niti uplaćujući novac na poslovni račun preduzeća „Go&Do“.

Na ovaj način osumnjičeni su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od 6.895.226 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.


IZVORMediaPortal
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]