VANREDNA SITUACIJA: Lučani pod snežnim nametima i do dva metra

FOTO: EFE/DAREK DELMANOWICZ

Opštinski štab za vanredne situacije Lučani proglasio je vanrednu situaciju na području cele opštine zbog snega koji neprekidno pada već 24 časa.

Iz štaba za vanredne situacije navode da su u rubnim delovima opštine Lučani snežni nameti dostigli visinu do dva metra, kao i da su mnogi putni pravci potpuno neprohodni.

“Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Čišćenje snega je posebno otežano, jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti napadali sneg, koji se uglavnom pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju”, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije Lučana.

Sva mehanizacija javnih preduzeća na terenu neprestano čisti sneg sa puteva prvog i drugog prioriteta, a opštinski štab za vanredne situacije se obratio republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna za raščišćavanje seoskih i nekategorisanih puteva, prenosi RTS.


IZVORBlic / MediaPortal
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]