Održan protest „Budi jedan od pet miliona“

FOTO: RINA/J. Nikolić

U Čačku je održan prvi protest „Budi jedan od pet miliona“ okupljanjem građana ispred spomenika Stepi Stepanoviću u centru grada.

Prvi protest u gradu na Moravi organizovali su studenti koji su na studijama van Čačka. Jedan od organizatora, Radiša Ćiriman je okupljene podsetio na zahteve ne samo na državnom, već i lokalnom nivou.

“Osnovni zahtevi su stop nasilju, veća medijska sloboda, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama, pronalazak počinilaca i nalogodavca ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića. Zahtevamo da se istraži i pokušaj ubistva Borka Stefanovića i nismo zadovoljni vlašću ni na lokalnom ni na državnom nivou”, rekao je Ćiriman.

Kada je reč o zahtevima na lokalnom nivou Ćiriman je dodao da su to sprečavanje zagađenja reke Morave koja je u lošem stanju, kao i sprečavanje stranačkog zapošljavanja i odlazak mladih iz Čačka.

Sledeći protest “Budi jedan od pet miliona” u Čačku je 25. januara, najavljuje Ćiriman.


Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]