GRAD ČAČAK: Za vantelesnu oplodnju, osam miliona dinara

FOTO: Shutterstock

Parovima koji se odluče za vantelesnu oplodnju u ovoj godini Grad će snositi kompletne troškove, jer je za ovu namenu lokalna samouprava opredelila osam miliona dinara, što je dva miliona više nego prethodne godine. Dosadašnja praksa pokazala je da se Gradskoj upravi na godišnjem nivou uputi oko 20 zahteva za finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, žene koje do 42. godine života tri puta pokušaju vantelesnu oplodnju, stiču mogućnost da se ovom programu podvrgnu kroz finansiranje lokalne samouprave.

Grad Čačak finansira kompletan proces vantelesne oplodnje koji iznosi oko 300.000 dinara. Povećali smo novčana sredstva sa šest na osam miliona dinara, što je, imajući u vidu praksu od prethodih godina, sasvim dovoljno za sve zahteve koje naši sugrađani imaju prema lokalnoj samoupravi.

ZA DRUGO I TREĆE DETE

Učinićemo sve da se proširi ova aktivnost i da roditelji imaju mogućnost da dobiju i drugo dete kroz proces vantelesne oplodnje. Zasada zakonska regulativa to ne dopušta, ali imamo ideju kao grad da oformimo posebnu stručnu komisiju koja bi davala saglasnost da možemo da obezbeđujemo sredstva i za drugo dete iz programa vantelesne oplodnje – rekao je gradonačelnik Todorović.


IZVORNovosti / MediaPortal
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]