SNS Čačak: Aktuelna vlast nikada nije osporavala opoziciji pravo na borbu za svoje mišljenje

FOTO: GZS

Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje Informativne službe povereništva SNS u Čačku, saopštenje prenosimo u celosti:

Interesantna je pojava na čačanskoj političkoj sceni da opozicija, po pravilu, uvek, i kada ima i kada nema razloga za to, baca drvlje i kamenje na aktuelnu vladajuću strukturu. Optužbe su po pravilu paušalne, retko kada utemeljene na činjenicama i argumentovane, ali zadatak i posao opozicije jeste da kritikuje i određenim primedbama koriguje pojedine postupke vlasti, kontroliše njen rad i utiče da se sa povećanom pažnjom odnosi prema svakom poslu.

Međutim, nekorektno je kada ta ista opozicija čini nešto slično ili isto kao i stranke na vlasti, pa onda to nazivaju drugim imenom, zavijaju u oblande i nastoje da prikažu da nešto nije onako kako u stvari jeste. Najsvežiji primer je organizacija protesta u Beogradu, zakazanog od strane opozicionih političkih organizacija za 13. april. Dok te iste partije, u čemu prednjače Dveri i Nova Srbija, članove i simpatizere SNS-a nazivaju sendvičarima, botovima i raznoraznim drugim pogrdnim i uvredljivim imenima, kada oni organizu slične manifestacije i pune autobuse, svoje pristalice zovu tobože nezadovoljnim građanima, borcima za slobodu i pravdu, članovima pokreta „1 od 5 miliona“…

Aktuelna vlast u našoj zemlji, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nikada nije, niti će opoziciji osporavati pravo na borbu za svoje stave i mišljenja svim legalnim i legitimnim nenasilnim metodama, u šta spada i održavanje mirnih protesnih okupljanja i šetnji, ali nije korektno ponovo deliti narod na „naše“ i „njihove“, jer podele Srbiji nikada ništa dobro donele nisu, još od smrti Dušana Silnog, pa naovamo.

Informativna služba GO SNS Čačak


Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]