Čačak spremno dočekuje padavine

FOTO: Civilna zaštita Čačak

Republički Hidrometeorološki Zavod, izdao je upozorenje o mogućem izlivanju vodotokova u Srbiji. Najavljena je velika količina padavina u narednih nekoliko dana, koje mogu prouzrokovati poplave. Obzirom da se nalazi na plavnom području, Čačak je već nekoliko puta bio pogodjen poplavama.

FOTO: Civilna zaštita Čačak

Najavljene obilne padavine, Čačak dočekuje u punoj pripravnosti a preduzete su i preventivne mere na kritičnim tačkama. Radi se čišćenje kanala pored puteva kao i pravljenje zaštitnog bedema od džakova sa peskom. Na mestima gde su korita manje dubine, radi se produbljivanje korita reka.

FOTO: Civilna zaštita Čačak

Kako nam je rekao Bratislav Zečević, načelnik gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku, na terenu se nalazi mehanizacija svih Javnih komunalnih preduzeća kao i pripadnici Jedinica Civilne Zaštite opšte namene. Dalji tok radova zavisiće od vremenskih uslova, ali je dosta kritičnih tačaka sanirano.


Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]