MANIJAK IZ ATENICE PONOVO SEJE TEROR! NAROD SE PITA: DRŽAVO, IMA LI TE?!

FOTO: Milorad Plazinić

Psihopata S. S. (40) koji godinama unazad teroriše stanovnike Atenice, posle kraćeg zatišja, ponovo je seo na bicikl i seje strah po čačanskom periferijskom naselju! Manijak koji napada komšije, obično starije muškarce i žene, tako što ih udara pesnicom u glavu, dok u punoj brzini prolazi s biciklom pored njih ili uništava njihove kuće i automobile, kamenjem, raznim farbama i šilom, pre nekoliko dana je razbio šoferšajbnu  „tojote jaris“koja je u vlasništvu penzionera Despote Plazinića. Odmah sutradan, prema navodima meštana, udario je još jednu u nizu, stariju žensku osobu. Novi napadi, ovog sve opasnijeg čoveka, dogodili su se baš  u vreme kad su žitelji Atenice naivno odahnuli, živeći u nadi da su državne institucije konačno odradile svoj deo posla i da su S. S. smestile tamo gde pripada, pošto je prema informacijama koje su pre nekoliko meseci objavili čačanski mediji, za vreme saslušanja, nasrnuo i udario sudiju koji ga je ispitivao.

– Očajan sam, ogorčen i potpuno van sebe! Ja prosto ne mogu da verujem da se meni i mojim komšijama ovako nešto uopšte dešava! I to tako dugo, evo skoro deceniju! Već mi je tokom proteklih godina nekoliko puta uništavao imovinu, a ovaj put mi je razbio šoferšajbnu i napravio štetu od 20.000 dinara! Da bi javni tužilac, na poziv policajca koji je radio uviđaj, odgovorio da šteta nije dovoljno velika da bi ekipa izlazila na teren i savetovao me da podnesem privatnu tužbu. Šta reći, a ne zaplakati  –kipti od besa Despota Plazinić i pita se šta još treba njihov sumanuti komšija da učini od zlodela, kako bi se život u Atenici vratio u normalne tokove.

FOTO: Milorad Plazinić

Vest o novim brutalnim napadima suludog bicikliste, proširila se brzinom svetlosti po Atenici i narod je u jednom trenutku  počeo spontano da se okuplja na raskrsnici ispred porodične kuće S. S., kome, sva je prilika, zakon zemlje Srbije apsolutno ne može ništa.

-Ništa nam drugo ne preostaje nego da u ovoj situaciji preuzmemo stvar  u svoje ruke! Ako je jedino rešenje linč, onda ćemo da ga linčujemo! U ime naše dece i unučadi! Uostalom, reakcije državnih organa, posle svih zlodela koje je učinio S. S., jasno navode da nam je to jedini izbor. Samo, čak i ta ekstremna opcija koja može i te kako da nam zagorča život, nije lako izvodljiva, pošto dotičnog manijaka, policija posle svakog zločina koji učini, stražarno sprovodi u kuću. Drugim rečima, oni ga štite. Dobro, to i možemo da shvatimo, ali da li je i posao sudstva da štite čoveka koji je odavno trebalo da bude smešten u adekvatnu ustanovu – kaže jedan od žitelja Atenice koji je zamolio za anonimnost.

Strah se uvukao u meštane Atenice kojima nikako ne ide u glavu ko to i zbog čega štiti očigledno bolesnog čoveka i kako je moguće da je od septembra prošle godine do danas, suđenje S. S. u Višem sudu u Čačku, odlagano šest puta, uprkos predlogu Osnovnog javnog tužilaštva da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. I sve je to transparentno objavljeno na zvaničnom sajtu Ministarstva pravde Republike Srbije!

IZVOR: Milorad Plazinić / BMedia.rs


Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]