Uvedena vanredna situacija u Čačku

Ilustracija, FOTO: Pixabay

Najugroženija sela su Atenica, Viljuša, Gornja Gorevnica, Lipnica, Loznica, Pakovraće, Trnava, Prijevor, Milićevci, Miokovci, Trbušani, Riđage, Jezdina, Vranići, Vidova, Banjica, Vrnčani, Rakova i Preljina.

Načelnik štaba za vanredne situacije grada Čačka Bratislav Zečević istakao je da su protivgradni strelci delovali sa 166 raketa iz šest lansirnih stanica, kao i da su im se kasnije pridružili strelci iz sela Rošci i Rajac zbog pojave sugradice.

Prema njegovim rečima osim štete na poljoprivrednim kulturama šteta je zabeležena i na putnoj infrastrukturi, a po jedna raketa pala je na stambeni prostor u selu Beljina i na krov firme “Domis” u Miokovcima.

“Još uvek nema precizne procene koji je to iznos u novčanim sredstvima i koji je stepen oštećenja,  ali izvesno je da su ona velika jer je sinoćnji grad bio veličine od kokošijeg jajeta do zrna lešnika”, zaključio je Zečević i dodao da su formirane komisije koje će po prijavi izaći na teren i proceniti pričinjenu štetu.

“Šteta se može prijaviti u gradskoj upravi na pisarnici 10 i 11, a obrasci se mogu dobiti na istom mestu ili na sajtu Situacionog centra”, kazao je načelnik gradskog štaba za vanredne situacije.
Prema njegovim rečima Grad Čačak će u saradnji sa republikom nakon procene nadoknaditi pričinjenu štetu.


IZVORRINA.rs
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]