Ponovo počela SMS naplata parkinga

FOTO: Reflektor

Nakon tri meseca i deset dana, od danas ponovo radi SMS naplata parkinga u Čačku.

“Parking servis postigao je trojni ugovor između operatera, parking servisa i provajdera. Mreže VIP i Telenor će sutra pustiti svoj sistem u funkciju, a očekujemo da će MTS to učiniti do kraja nedelje”, izjavio Zoran Blagojević direktor JKP “Parking servis”.

On kaže da će sugrađani i dalje moći da kupe parking karte, ali mala je mogućnost da će nakon 100 dana otežanog parkiranja po tom sistemu nekom to pasti na pamet. Parkiranje na ovaj način u budžetu ovog javnog preduzeća prouzrookovalo je i materijalnu štetu.

“Mesečno smo imali oko pola miliona manje prihoda. Međutim, za ova tri meseca nismo naplatili nijednu posebnu dnevnu kartu, niti smo je napisali jer smo gledali da izađemo u susret našim korisnicima. Ali, i pored toga naše preduzeće radi sa dobitkom”, naglašava Blagojević i objašnjava zbog čega je zapravo došlo do problema.

“Kad smo smanjili radno vreme treće zone sa 22 na 16 časova, građani koji bi poslali poruku na primer u 17 sati nisu dobijali povratnu informaciju, već bi im se ujutru automatski naplaćivalo, a da uslugu uopšte nisu iskoristili. Imali smo velike probleme jer smo morali da prihvatamo brojne reklamacije građana. Tražili smo od našeg provajdera da se to ispravi, ali on to nije mogao. Tražili smo da provajder ima svoje programere koji brinu o sistemu vode računa 24 sata, ali to nismo dobili iako smo na to imali pravo”, rekao je Blagojević.


IZVORRINA.rs
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]