Voda nosila sve pred sobom: Dragačevci jedva izvukli živu glavu

Foto: RINA

Guča – Vodena stihija juče je opostošila Dragačevo. Dan nakon poplava, meštani su u dvorištima i pokušavaju da se izbore sa situacijom koja ih je snašla. Velika materijalna šteta pričinjena je na kućama, okućnici i njivama, ali dragačevci kažu da je ipak najbitnije što su sačuvali živu glavu.

“Samo je odjednom naletela bujica, ja sam bio u dvorištu i uspeo sam da pobegnem u kuću u zadnji trenutak inače bi me odnelo”, priča za RINU Dobrosav Dramlić iz Guče koji za svoji 70 godina ne pamti ovakvu poplavu u dragačevskom kraju.

“Nikad ovako nije bilo, ovo je katastrofa”, kaže Dobrosav.

Njegov sin Vlade pokušavao je da spasi šta je mogao, ali pred vodenim naletom jedino to je mogao jeste da uđe u kuću i čeka epilog.

Foto: RINA

“Voda je u kuću ušla skoro metar i po, bukvalno smo stajali na stolicama i stolu sat vremena dok voda nije protutnjala kroz dnevni boravak. Tek kasnije smo uspeli da dođemo sebi shvatimo šta nas je zaista snašlo”, rekao je Vlade Dramlić.

Štete u njihovom domaćinstvu su velike jer su stradali traktori i mašine za rad.

“Voda je prevrnula tri traktora i poplavila nekoliko mašina za preradu drveta, kamion je pod vodom i više ne može da se pokrene. O kući ne treba ni da pričam, sav nameštaj nam je uništen. Skupili smo rodbinu i prijatelje, tu su da nam pomognu koliko mogu u ovoj teškoj situaciji”, izjavio je Vlade Dramlić.

Foto: RINA

Nepunih kilometar od centra Guče reka Bjelica odnela je deo kuće, a ukućani su evakuisani. Prvi komšija Radonjić Milorad kaže da su on i spasioci stigli u zadnji čas.

„Dve žene i muškarac su stajali uz prozor, život im je visio o koncu. Jedva smo uspeli da ih spasimo. Nakon njihove evakuacije voda je odnela taj deo kuće”, izjavio je Radonjić.

Foto: RINA

 


IZVORGlas Zapadne Srbije/RINA
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]