Avenija i Alvadžinica dobijaju nova dečja igrališta do kraja jula

Foto: SC "Mladost"

U strategiji razvoja ustanove Sportski centar Mladost jasno je naznačen kao primaran cilj poboljšanje sportske i rekreativne infrastrukture na prostoru ustanove, ali i drugih delova grada Čačka. Trudeći se da podjednako zadovoljimo potrebe za zdravim načinom života svih uzrasnih kategorija naših sugrađana, ipak smo prednost dali najmlađima.

Podsećamo da je krajem 2017.godine na prostoru Ljubić keja SC Mladost kroz projekat ”Zajednici zajedno” uz finansijsku pomoć Kompanije NIS realizovao izgradnju modernog dečjeg igrališta i teretane na otvorenom. Samo par meseci kasnije na prostoru uz gradski bedem i bazene ”niklo” je još jedno moderno dečje igralište.

Foto: SC “Mladost”

Sledeći viziju da na mlađima svet ostaje i da nema boljeg ulaganja od onog u svoje nasledstvo i mlada pokolenja grad Čačak i SC ”Mladost” su krenuli u još jedan sličan poduhvat. Sredstvima grada Čačka je omogućeno da još jedna moderna dečja igraonica, koja se nalazi na samom početku prostora SC Mladost, u okviru kompleksa Gradskog stadiona, bude još jedan sadržaj koji će obradovati naše najmlađe sugrađane. Usledila je potom i rekonstrukcija dečjeg igrališta u gradskom parku, koje po svom sadržaju i gabaritima predstavlja najveće dečje igralište na otvorenom u Srbiji.

”Jasno je da nema boljeg ulaganja od onog u pravilno i zdravo odrastanje naših najmlađih sugrađana. Izgradnja i rekonstrukcija pomenutih igrališta se pokazala kao pun pogodak. To najbolje ilustruje slika sa njih, gde posebno u večernjim časovima sve vrvi od dečje graje. U saradnji sa SC ”Mladost” danas je počela i rekonstrukcija starog i zapuštenog igrališta u Aveniji, a za nekoliko dana kreće rekonstrukcija i igrališta u naselju Alvadžinica. Deca iz ovih urbanih delova grada će do kraja meseca dobiti nova moderna igrališta i pravi kutak za svoju svakodnevnu igru i zadovoljstvo. Tu se naravno nećemo zaustaviti, jer nam je cilj da deca u svim delovima grada budu u ravnopravnom položaju i nadomak svojih domova imaju uređen i bezbedan deo za igru” – rekla je zamenica gradonačelnika Milica Dačić.


IZVORSC Mladost
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]