Na 5. Jadovničkom ultramaratonu trčaće 210 takmičara iz 10 zemalja sveta

Ilustracija, foto: Eparhija mileševska

Peti Jadovnički ultramaraton koji počinje danas, organizovan je kao i svi prethodni, u cilju promocije planine Jadovnik, na kojoj su tri zaštićena prirodna dobra, i to kanjon Mileševke, predeo izuzetnih odlika Ozren – Jadovnik i slapovi Sopotnice.

Jadovnički ultramaraton, ove godine organizuje klub ekstremnih sportova ,,Fijulj“ i udruženje građana ,,Jadovnik,“ u saradnji sa Skajraning asocijacijom Srbije.

Na osnovu do sada prijavljenih takmičara ovo će biti jedno od najmasovnijih okupljanja. Organuzatori očekuju učešće više od 210 takmičara iz 10 zemalja. Svoj dolazak najavili su ultramaratonci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Švedske …. Oni će trčati na tri staze, i to na jadovničkih 73 kilometara, zatim na stazi od 53 kilometara i na najkaraćoj stazi koja je duga 22 kilometara.

Start trke jadovničkih 73 i 22 kilometra je u subotu od osam časova ispred Doma kulture, dok će ultramaratonci koji trče jadovničkih 53 kilometra, startovati istog dana od prvog tunela nakon manastira Mileševa a već sutradan, kod Doma kulture, gde je i cilj svih staza, biće organizovano proglašenje pobednika.

Trke startuju u subotu u jutarnjim satima a učesnici ultramaratona u Prijepolje stižu već danas. Proglašenje pobednika održaće se u nedelju u 10 časova ispred Doma kulture.

Jadovnički ultramaraton i ove godine podržali su brojni sponzori.


IZVORGlas Zapadne Srbije
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]