Švajcarska opština Colikon donirala montažnu binu Čačku

FOTO: RINA.rs

Reč je o rasklapajućoj bini od 30 kvadrata i 10 zvučnih zidova

Švajcarska opština Colikon donirala je Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis” montažnu binu površine 30 kvadratnih metara sa pripadajućim aksutičnim zidovima.

„Prošle godine smo imali jedan projekat, školu novinarstva za mlade, za čiju realizaciju nam je biblioteka obezbedila prostor. Tada smo videli da im nedostaje bina za održavanje manifestacije. Igrom slučaja u opštini iz koje dolazim je rasklapajuća bina od 30 kvadrata i 10 zvučnih zidova postala višak i mi smo je zamenili novom opremom vrednosoti od 30.000 franaka, a ovu binu smo odlučili da damo na korišćenje biblioteci u Čačku”, rekao je Nebojša Racić ispred opštine Colikon.

Direktor biblioteke u Čačku Bogdan Trifunović ističe da je ova donacija veoma značajna kako za samo ustanovu tako i za sva kulturno – umetnička dešavanja u gradu.

„Primena bine je šira od onoga što radi biblioteka tako da će i drugi imati koristi od nje kako pojedinci tako i organizacije. Jedino moramo da nađemo adekvatno mesto za njeno trajno skladištenje s obzirom da bina ne sme da kisne. Zbog njene masivnosti mi nemamo prostorije, ali uveren sam da ćemo u saradnji sa gradskom upravom naći jednu lokaciju gde će ona biti skladištena kada se ne bude koristila. Za potrebe naše ustanove ona se može postaviti u unutrašnje dvorište jer taj prostor to dozvoljava, a može se koristiti i za ostala kulturna dešavanja koja zahtevaju akustičnu binu ovih dimenzija”, ističe Trifunović.

Gradski većnik zadužen za kulturu i mlade Grada Čačka Dušan Radojević ističe da je donacija došla u pravom trenutku jer je sve veći broj kulturnih i društvenih manifestacija.

„Sami građani počeli su sve više da pokreću kulturnu sliku našeg grada. Dugujemo veliku zahvalnost opštini Colikon što su baš naš izabrali za ovu veoma vrednu donaciju. Ova bina je pogodna i praktična i za seoska područja, manje pozorišne predstave, koncerte, nastupe i recitale i ne samo zato što ima zvučnu izolaciju već i mogućnost da se visinksi podesi. Grad je ovo koštalo samo prevoz od 50.000 dinara, a donacija je veoma vredna oko 30.000 franaka”, rekao je Radojević.


IZVORRINA / Reflektor
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]