UŽAS: Deponija u Prijepolju opet u plamenu

FOTO: PPMedia / A. Rovčanin

U nedelju, tokom popodnevnih časova ponovo je izbio požar na prijepoljskoj deponiji Stanjevine koji radnici Komunalnog preduzeća i pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice pokušavaju da ugase. Vatra je zahvatila deo deponije koji nije bio presut zemljom, nakon nedavnog požara. Gust dim, nošen vetrom, za kratko vreme stigao je do centra grada.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića, vatra je uočena u nedelju u popodnevnim satima. Prvo je goreo deo uz samu obalu reke Lim, a vatra se kasnije proširila na središnji deo gde gori površinski komunalni otpad koji je relativno skorije deponovan, ali nije pokriven slojem zemlje pa je lako zapaljiv.

– Radnici Komunalnog preduzeće pokušavaju uz pomoć cisterni da ugase požar. Pomoć im pružaju i prijepoljski vatrogasci. Nadamo se da ćemo uspeti da sprečimo opasnost većih razmera i da neće doći do paljenja donjih slojeva utabanog smeća – kazao je Memišahović za prijepoljski portal PP Media.

FOTO: PPMedia / A. Rovčanin

U neposrednoj blizini deponije nalazi se naselje Zalug koje broji više hiljada stanovnika, koji su u nekoliko navrata protestovali plašeći se za svoje zdravlje.

Inače, Stanjevine su poslednji put gorele početkom avgusta, kada je vatrogascima bilo potrebno skoro 10 dana da se požar ugasi. Nakon toga, deo deponije presut je debelim slojem zemlje, a na snazi je bila i vanredna situacija na delu opštine koji gravitira ka deponiji.


IZVORPPMedia / A. Rovčanin
Dobro došli na portal BMedia.rs, sve vesti na ovom portalu su informativnog karaktera i nemaju nameru uvrede ili povrede integriteta ličnosti. Svi sadržaji u obliku video i foto materijala su vlasništvo njihovih autora, molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected]