25 zbijenih fontova za impresivan dizajn u 2022. godini

Tražite savršeni font za vaš sledeći projekat? Da li tražite nešto posebno i elegantno? Zbijeni font bi mogao biti baš ono što tražite.

Uprkos tome što su uži od klasičnih fontova, zbijeni font može da pruži snažniji utisak što ga čini savršenim za naslove, postere itd. Međutim, zbog velikog izbora zbijenih fontova, ponekad je teško odabrati pravi i krenuti od nečega.

U daljem tekstu mi ćemo vam predstaviti 25 zbijenih fontova koji će obeležiti 2022. godinu i nadamo se da će vam makar malo pomoći u izboru savršenog fonta za vas.

Šta je zbijeni font? 

Zbijeni fontovi su uži od klasičnih fontova. Često ih nazivaju i uskim fontovima. Zbijeni font može biti veoma elegantan ali može biti i težak za čitanje. 

Zbog te osobine, trebalo bi biti siguran da je font dovoljno velik kako bi bio lak za čitanje. Imajući u vidu tu karakteristiku, zbijeni font koristite za naslove ili na mestima gde je predviđen krupniji font dok za paragrafe ostavite prostor za nešto klasičnije i proverene fontove.

Ispred vas je lista od 25 zbijenih fontova:

1.Modric Condensed Font 

Mordic je izuzetno elegantan zbijeni font koji se može koristiti za niz projekata. Izgledao bi sjajno kao deo reklama za kozmetičke i modne brendove.

2. Chillvornia Condensed Font

Chillvornia condensed je super moderan font koji je savršen za kreiranje upadljivih zaglavlja za postere i druge reklame. Font ima retro izgled i sjajno bi izgledao na majicama, šoljama i još mnogo toga.

3.Winchester Condensed Font

Winchester je klasični zbijeni font koji vam može pomoći da kreirate super upečatljive dizajne. Ovaj font ima staromodan i tradicionalan osećaj, tako da izgleda odlično kao deo vintage dizajna. Ovaj zbijeni font je jasan i lak za čitanje što ga čini pogodnim za mnoge različite projekte.

4. Rosterine Condensed Font

Rosterine je vizuelno zanimljiv i zakrivljen zbijeni font savršen za postere, proizvode i još mnogo toga. Font izaziva starinski i nostalgičan osećaj. Uprkos tome što je zbijen font, on je podebljan i upečatljiv i odličan je za kreiranje zaglavlja koja privlače pažnju.

5. Highpro Condensed Font

Ako tražite jasan i podebljan zbijeni font, Highpro je font za vas. Ovaj ručno izrađeni font je izuzetno svestran i izgledao bi sjajno kao deo informativnog postera ili kao deo kreativnijih dizajna. Ovo je standardni, ali moderan font koji bi svaki dizajner mogao da koristi.

6. Pineforest Classic Font 

Pineforest je zanimljiv zbijeni font sa starinskim izgledom. Slova imaju vizuelno zanimljiv oblik u obliku drveta koji je savršen da upadne u oči čitalaca. Ovaj font je malo težak za čitanje, tako da ga je definitivno najbolje koristiti kao deo velikog teksta kao što su zaglavlja ili dizajni majica.

7. Griphead Modern Condensed Font 

Griphead je moderan zbijeni font koji je savršen za upotrebu u profesionalnom dizajnu ili veb dizajnu. Geometrijski znakovi su laki za čitanje i upečatljivi. Ovaj font bi izgledao sjajno za korišćenje na veb sajtu ili kao deo poslovnog logotipa kompanije koja je fokusirana na tehnologiju.

8. Jamie Woods Skinny Font 

Jamie Woods je delikatan rukopisni zbijeni font. Izuzetno je uzak, ali lak za spremanje i izgleda odlično uparen sa fontovima kaligrafske četke. Font ima moderan i ženstven osećaj i dobro bi funkcionisao kao deo dizajna pozivnica ili robe poput torbi i majica.

9. Kionsa Ultra Condensed Font

Kionsa je ultra zbijeni font sa minimalističkim osećajem. Font ima kul moderan osećaj i izgledao bi sjajno u veb dizajnu ili na odeći. Ultra zgusnuta priroda ovog fonta čini ga malo teškim za čitanje, ali kada se koristi u velikim razmerama, zaista privlači pažnju na stranici.

10. Cedric Classy Font

Cedric je podebljan i zakrivljen font sa nostalgičnim osećajem. Font može dati dašak art-deko klase vašem dizajnu. Ovaj font bi izgledao savršeno na posterima događaja, pozivnicama i na još mnogo toga.

11. Arcacne Condensed Font

Arcacne je kolekcija fontova sa svim velikim slovima koja je puna energije. Dolazi u tri različita stila: običan, zbijen i ultra-zbijeni. Obrasci slova imaju ušvrljani, rukom pisani efekat koji vašem dizajnu dodaje ličnost a da su i dalje veoma čitljivi.

12. Harmony Brush Font 

Uprkos nazivu koji elegantno zvuči, Harmony je font koji ima pun pogodak. Ručno rađen font je podebljan i moćan, sa grubom teksturom i velikim slovima. Odlično bi funkcionisalo na grunge ili pank umetničkim projektima, posebno na omotima albuma.

13. Lonssa Condensed Typeface 

Lonssa je neobično ženstveni font savršen za pakovanje proizvoda, pozivnice i još mnogo toga. Zbijeni font je lako čitljiv i izgledao bi sjajno uparen sa elegantnim kurzivnim fontovima. Znakovi fonta imaju talasaste ivice koje će pomoći da dodate vizuelni interes vašem dizajnu.

14. Branders Condensed Handmade Font 

Branders je ručno rađen font sa muževnijim osećajem. Font je privlačan i lak za čitanje i bio bi odličan na majicama i drugoj robi. Ovaj font takođe dolazi u nizu debljina uključujući svetli, srednji i podebljani.

15. The Wanderer Condensed Handwriting Font

Ako tražite moderan i jedinstven font koji je veoma čitljiv, The Wanderer je savršen izbor. Ovaj rukom pisani font je lagan, ali izuzetno upečatljiv i sigurno će privući pažnju čitaoca kao deo svakog dizajna.

16. Moonstaire Serif Font 

Moonstaire je elegantan sažeti font. To je savršen izbor ako želite da dodate notu klase svom dizajnu. Ovaj font bi izgledao savršeno na pakovanju za luksuzni brend lepote ili čak na kartici ili pozivnici.

17. Highly Condensed Typeface 

Highli je zanimljiv i podebljan zbijeni font. Uključuje vizuelno zanimljive karaktere koje privlače pažnju čitaoca. To ga čini savršenim izborom za postere, reklame, pa čak i robu. Ako želite da svom dizajnu date moderan i muževni dodir, ovaj font je savršen za vas.

18. Barstrip Ultra Condensed Font 

Barstrip je izuzetno jedinstven font napravljen po uzoru na bar kodove proizvoda. Ovaj font bi bio savršen u stilskom dizajnu kao što je motiv majice ili omot albuma benda. Jedini nedostatak ovog fonta je što može biti malo težak za čitanje, pa se najbolje koristi u naslovima i velikim delovima teksta.

19. Volante Condensed Sans Family

Volante je fanki font savršen za časopise, postere i oglašavanje. Moderan je i ima ultra-moderan osećaj koji je savršen za moderna preduzeća. Font je podebljan i upečatljiv tako da bi takođe izgledao sjajno na majicama ili drugoj robi.

20. Minty March Condensed Serif Font 

Minty March je delikatan i lep font. Jasan je i lak za čitanje, a njegova delikatna priroda bi bila odlična za sve delove teksta. Ovaj font ima alternativni boemski osećaj i bio bi savršen za elegantne pozivnice za zabavu ili venčanje.

21. Braleno Condensed Font 

Braleno je izuzetno moderan i jedinstven font, savršen za skoro svaki projekat. Njegovi smeli i teksturirani likovi sigurno će dodati dašak stila svakom dizajnu. Izgledalo bi posebno dobro kada se koristi na posterima ili u veb dizajnu.

22. Millgrove Condensed Display Font

Millgrove je još jedan moćan sažeti tip fonta sa jedinstvenim dizajnom. Zanimljivi oblici slova bi odlično funkcionisali u naslovima, logotipima i drugim dizajnima gde želite da se tekst zaista ističe.

23. Franceur Condensed Typeface

Franceur je zabavan, optimističan font koji je ručno nacrtan. Deluje veoma prirodno i ženstveno i odlično bi funkcionisao na kancelarijskim materijalima, čestitkama, pozivnicama, časopisima i još mnogo toga. Franceur Condensed Tipeface dolazi u dva stila: pravilnom i kosom.

24. Calcio Ultra Condensed Font 

Calcio je ultra zbijeni font, što znači da je ultra uzak i odličan za dizajne koji štede prostor. Koristi minimalistički dizajn koji bi odlično izgledao na modnim dizajnima, vizit kartama, pozivnicama, časopisima i još mnogo toga. Sadrži i velika i mala slova, plus brojeve i simbole.

25. Grandmaid Typeface 

Grandmaid je zapravo „komprimovani“ font, koji je čak i uži od običnih zbijenih fontova. To je veoma moderan i uredan ručno rađen font sa starinskim dizajnom. Dobro bi funkcionisao na otiscima odeće kao što su majice i kape, kao i na posterima, koricama i drugim dizajnerskim projektima.

ŽELITE DA NARUČITE

NAŠE USLUGE?

SPREMITE SE DA BUDETE ODUŠEVLJENI

ŽELITE DA NARUČITE

NAŠE USLUGE?

SPREMITE SE DA BUDETE ODUŠEVLJENI

Scroll to Top