4 vodeća trenda u digitalnom marketingu u 2021. godini

4 vodeća trenda u digitalnom marketingu u 2021. godini

Područje digitalnog marketinga se neprestano razvija. Ukoliko idete u korak sa ovim trendovima, vaše poslovanje će imati višestruke koristi. Nasuprot tome, ako ne budete u korak sa ovim trendovima, doseg i rast vašeg brenda će biti limitiran.

Isped vas je lista vodećih trendova u digitalnom marketingu koje bi trebalo pratiti u 2021. godini.

 1. Vloging (video blogovi)

Sa porastom popularnosti Snapchat-a, You Tube-a i Instagram-a, video marketing je počeo da se širi i zauzima sve važnije mesto. Kao rezultat toga, došlo je do povećanja broja podkategorija video produkcije a među njima izdvojio se vlogging. U poređenju sa kratkim filmovima i video snimcima sa objašnjenjima, vlogovi su direktni i lični. Vloger razgovara direktno sa svojim pratiocima, što dovodi do direktnije i na neki način lične veze. Vloging se pokazao od velike koristi za prodavce koji pokušavaju da stvore čvršće odnose sa kupcima.

Ako se dvoumite oko video sadržaja i mislite da to nije za vas, pogledajte sledeću statistiku:

-78% gledalaca video sadržaja je voljno da gleda video oglase u zamenu za sadržaj

-74% američkih potrošača starijih od 13 godina , gleda video snimke na društvenim mrežama najmanje jednom nedeljno.

Vloging

Vloging ne služi samo za izražavanje vašeg nezadovoljstva prema restoranu koji vam je pobrkao porudžbinu. Vlog može da bude jedan od temelja u razvoju vaše strategije. Putem vloga možete kreirati sadržaj koji će promovisati vaše proizvode ili usluge dok u isto vreme stvarate blizak i na neki način lični odnos sa vašim pratiocima.

Kreirajte smislene i kreativne vlogove ali i mnoge druge vrste video sadržaja, prilagodite se novim trendovima i stvorite blizak odnos sa svojim posetiocima. Ako vam je potrebna podrška tim BMedia će vam pružiti vrhunsku uslugu i pomoći da vaš digitalni marketing podignete na viši nivo. 

2. Interaktivni email-ovi

Email je i dalje plodonosan kanal za digitalni marketing. U 2021. godini, interaktivni email-ovi preuzimaju primat na polju email marketinga. Ovaj trend će zameniti bilteni i klasične email-ove a uvesti pixel-perfektne email-ove koji izgledaju kao pravi web sajtovi.

Kvalitetan email u 2021. će izgledati i funkcionisati kao web stranica. Uključivaće različite interaktivne elemente kao što su animacije, video ili dugmiće. Pored toga što će impresionirati, interaktivni email će povećati broj konverzija, posetioci će biti više zainteresovani da kliknu i saznaju više o vašoj ponudi. 

Kako bi ostali u korak sa konkurencijom, obični emil-ovi više nisu opcija. Ako vaš tim ima ograničene veštine ili vreme unajmite tim za izradu interaktivnih email-ova koji će osmisiti i dizajnirati dizajner a funkcionalnim učiniti programer. 

Uzimajući u obzir uticaj interaktivnog slanja email-ova na povraćaj ulaganja, vredi osigurati da su vaši email-ovi zanimljivi i kvalitetno dizajnirani da prenesu poruku na potencijalnog klijenta.

3. Postovi koji prodaju

Nekada su prodavci bili zabrinuti kako da podstaknu sledbenike društvenih mreža da kupuju u njihovim internet prodavnicama. Od pojave prodaje na društvenim mrežama, stvari su počele da se menjaju! 

Kada kupac kupuje proizvode putem oglasa ili objava na društvenim mrežama u prodavnici, to se naziva društveni biznis. Objave na društvenim mrežama koje se mogu kupiti nisu novi izum, ali nakon što je Instagram checkout lansiran 2019. godine, popularnost društvenog biznisa počela je da raste. 

Uzimajući u obzir da se skoro 54% korisnika oslanja na društvene medije za istraživanje kupovine proizvoda, lansiranje postova na društvenim mrežama koji se mogu kupiti jednostavno ima smisla. Njegova glavna prednost je što uklanja mnoge korake za kupce direktnom prodajom putem društvenih mreža. Ovo takođe smanjuje šansu odbijanja porudžbine.

4. Mikro influenseri

Svi znaju o vrednosti marketinga preko određenih influensera. To je plodna marketinška strategija kroz koju veliki uticajni influenseri promovišu vaše proizvode ili usluge! Međutim, slanje besplatnih uzoraka uticajnim influenserima u nadi da će komentarisati ili preporučiti vašu uslugu ili proizvod nije dovoljno i obično uključuje finansijsku kompenzaciju. 

Ako ste startap ili malo ili srednje preduzeće velika je verovatnoća da velikog influensera ne možete da priuštite.

Šta je onda rešenje?

Kratko i jednostavno, mikro influenseri.

Ko su mikro influenseri?! Ukratko to su pojedinci koji imaju uticaj na malu grupu ljudi ali svojim statusom daju kredibilitet vašem proizvodu a u isto vreme vi preko njih dolazite do krajnjih potencijalnih korisnika vaše usluge ili proizvoda. 

Pored toga što su ‘jeftiniji’, mikro influenseri imaju bolji prodor do krajnjih korisnika od velikih i uticajnih influensera. Studija koju je sprovodio Adweek dala je rezultat da su mikro infuenseri proizveli 60% više interakcija sa potencijalnim klijentima i da su bili 6,7 puta isplativiji od uticajnih influensera.

ŽELITE DA NARUČITE

NAŠE USLUGE?

SPREMITE SE DA BUDETE ODUŠEVLJENI

ŽELITE DA NARUČITE

NAŠE USLUGE?

SPREMITE SE DA BUDETE ODUŠEVLJENI

Scroll to Top